11/1/18

REFUGI-ART

Segons les dades recollides per diferents ONG’s més de 65 milions de persones en el mon viuen fora de les seues cases per diferents raons : conflictes armats, violació dels drets humans, canvi climàtic etc…Sembla que des de la guerra de Siria s’ han fet més evidents .  Però ahir sense anar més lluny els mitjans ens mostraven de nou que  unes 100 persones han perdut la vida en el Mediterràni o que els ultims bombardejos en Siria han causat el dolor i la mort en la población civil. Davant d’aquesta situació, La Unió Europea continua sense complir, ni de lluny, els seus compromisos amb les quotes d’acollida , és el cas d’ESPANYA per exemple.

Un any més amb la  col·laboració  de l’Ajuntament de la nostra ciutat,   La Societat Cultural Amics de la Vall ,enguany , hem organitzat aquesta exposició solidaria amb motiu de la celebració del dia de la PAU : REFUGI-ART amb la que pretenem, per una banda sensibilitzar a la ciutadania davant la crisi humanitaria i d’altra aportar la nostra ajuda a través de la donació dels artistes i les persones que vullguen col·laborar.

 AMB EL PRIMER ACTE, EL DE HUÍ, INAUGUREM AQUESTA EXPOSICIÓ que consta de 32 obres donades pels seguents artistes:
CONXA LLOMBART ,     ANTONIO LEIVA ,   PERE RIBERA   .  DAVID S. HONRUBIA   ,  ELENA TORRES ,  PEPA SASTRE  ,   MIGUEL MONTESINOS ,       ROIG PLANELLES   ,  MARCOS VICENT  ,   MIGUEL ARAGONÉS    , JUAN JOSE GARCIA  ,   DAMIAN SÁNCHEZ    , MARC  SEGUER  , MARCELO DÍAZ    , PEDRO GÓMEZ  ,   CARLOS CORREDERA  , ROSARIO FALCÓ,    RAMON TORREJON ,      MARIA ARNAU, FRANCISCO ROYO

Les obres romandran exposades fins el 30 de gener dia de la Pau. Durant aquest temps les persones interessades podrán reservar i adquirir obra al preu únic i simbòlic de 50 euros, dirigint-se als membres de la junta d’AMICS DE LA VALL. 

Aquest dia 30 , els alumnes del  IES   BENIGASLÓ DE 4t. DE L’ESO d’Arts Escèniques  realitzaran una performance sobre la CRISI HUMANITARIA.  A la plaça Peral a les 7 de la vesprada. A continuació tindrem entre nosaltres un representant de l’ONG ACNUR de la COMUNITATVALENCIANA ,organització a la que serán entregats els beneficis de l’obra venuda.

També hem fet una  edició en format de targes, de l'obra d'Irene Bofill que hem utilitzat per realitzar la cartelleria, per què les persones que vullguen, puguen fer una xicoteta aportació de 5€.

La Societat Cultural Amics de la Vall estem molt agraïts a tots els artistes que han cedit les seues obres, a l'alumnat de l'IES que realitzarà la performance i al públic en general que amb la compra de les obres col·labora amb els milers de persones refugiades arreu del món.











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada