29/5/16

VISITA A OTOS

Com a final del XIXè CICLE MÚSICA I PARAULA, la Societat Cultural Amics de la Vall ha organitzat, per al dia 29 de maig, una excursió a Otos ( La Vall d'Albaida) a l'ombra del Benicadell. Enguany hem tingut, entre altres actes, una xarrada i exposicicó de rellotges de sol, a càrrec de Vicent Aragonés Pradells, complementada amb uns tallers per a escolars que està realitzant. 
Com a colofó, ens calia visitar el poble d'Otos i fer la ruta dels rellotges de sol. Acompanyats per una guia local, que posa l'Ajuntament del poble, hem pogut contemplar com l'esforç d'un grapat d'artistes i persones del poble com Joan Olivares, poden aconseguir posar en el mapa el seu poble, donar-lo a conèixer i incentivar la seua economia.
Joan Olivares és l'artífex de la part tècnica d'aquests rellotges; artistes con Alfaro, Antoni Miró o Manuel Boix s'han encarregat de la part artística. El resultat de la conjunció d'amdues vessants ha estat la creació d'uns magnífics rellotges de sol. Una tècnica mil·lenària, la utilització del sol per a mesurar el temps, que ens ha sorprés a més d'un d'un grup  pel nostre desconeixement.
Per acabar la ruta, hem visitat el Palau de Sant Josep, magnífica contrucció rehabilitada i convertida en el centre polític i cultural del poble, que té una col·lecció magnífica d'obres de l'artista Antoni Miró.
Hem acabat dinant a Ca les Senyoretes un arròs al forn, plat típic de la zona, gaudint de la companyia i la tertúlia. I després del café, encara hi hagut temps perquè el Joan Olivares ens parlara del diferents tipus de rellotges de sol que té a la terrassa.
Ha estat un viatge molt instructiu i ens ha donat a conéixer part del nostre territori, i inclús ens han fet propostes per a anys vinents. Moltes gràcies a tots i totes 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada